MALZEMELER:
1 su bardağı şeker
200 gr blendırdan geçirilmiş ıspanak
yarim su bardağı sıvıyağ
yarim su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1,5 su bardağı un
KREMASI İÇİN:
400 gr sıvı krema
2 paket krema sertleştirici
250 gr süzme yoğurt
1 çay bardağı hindistan cevizi
2 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Kalıbınızı yağlayınız, Fırınınızı önceden 170 derece ısıtmaya başlayınız.Öncelikle
yumurta ve şekeri köpük köpük oluncaya dek mikserle 5 dakika çırpınız,üzerine sıvı malzemeler daha sonra ıspanak ve katı malzemeleri ekleyiniz ve yağlamış olduğunuz
kalıba dökünüz önceden ısınan fırına veriniz, yaklaşık 40 dakika pişiriniz ve çıkarınız, iyice soğutunuz. Daha sonra kalıptan çıkarınız, üç eşit parçaya ayırınız,diğer taraftan sıvı kremayı karıştırma kabına
alınız bir müddet mikserle çırptıktan sonra koyulaşmaya baslayan kremaya 2
paket krema sertleştiriciyi yavaş yavaş ekleyiniz kıvama gelene dek çırpınız. Daha sonra pudra şekeri ve süzme yoğurdunu ekleyiniz .En son hindistan cevizini ekleyerek pastanın ara katlarına kremayı sürünüz, en üste kalan bir
katı blenderdan geçiriniz yada elle ufalayarak pastanın üzerine serpiniz bir
kaç saat dinlendikten sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Arta kalan malzemelerle içine muz doğrayarak cuplara hazırlayabilirsiniz.Üzerini dut yada böğürtlen ile süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder