İncir Reçeli, küçük yeşil ilek (erkek) incirlerden yapılır.
Reçel yapılacak incirlerin büyük ve içinde çekirdek teşekkül etmiş olması iyi
değildir, incirler küçük ceviz büyüklüğünde iken toplanır. Daha büyük
incirlerin içleri boş olduğu için reçelleri iyi olmaz. İncirler küçük veya
büyük olduğuna göre aşağıdaki tertiple reçel yapılır.
60-80 adet yeşil incir,
500 gr. su,
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Önce incirler yıkanır, kabukları gayet ince olarak soyulur.
Kabuklar hususi kabuk soyma bıçağı ile soyulursa muntazam soyulmuş olur.
İncirler alt kısmındaki çekirdek evi küçük bir huninin uç kısmı batırılarak
yuvarlak Resimde çıkarılır. Bundan sonra incirler kaynayan su içinde 15- 20
dakika haşlanır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder