HUMUS PAÇASI
Malzemeler:
½ kg tahin
1 adet bayat ekmek
½ demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 adet limon
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Nane
Kimyon
Sumak
Yapılışı:
1 kilo nohutu haşlayınız ve suyun bir kısmını ayrı bir
tencereye alınız. 2 diş sarımsağı eziniz ve 1 limonun suyuyla birlikte ayrılan nohut
suyuna ilave ediniz. Humus için; haşlanmış nohuta 3 diş ezilmiş sarımsak, yarım
kilo tahin ve arzuya göre tuz koyunuz. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana
kadar rondoda çekiniz. Bayat ekmekleri küp küp doğrayınız servis tabağına yerleştiriniz.
Ekmekleri sarımsaklı ve limonlu nohut suyuyla ıslatınız. Islatılan ekmeklerin
üzerine humusu dökünüz. 3 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biberi kızdırınız humusun üzerine gezdiriniz. Kimyon, nane ve sumak serpiniz, nohut
taneleri ve kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder