Üryani, Mürdüm ve can eriğinden iyi reçel yapılabilir.
Çekirdekleri çıkarılabilen erikler reçel için elverişlidir.
Erik reçeli yaparken;
1 kg.
erik
1 kg.
şeker
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Reçel yapılacak erikler iyice yıkanır. Sapları koparılır ve bıçakla
muntazam kesilerek çekirdekleri çıkarılır. Toz şekerle pişirme tenceresine
katlanarak bir gece bekletilir. Ertesi gün kendi suyu ile pişirilir. 15 dakika
kadar kaynatıldıktan sonra şurup duru ise erikler delikli kepçe ile şurup
içinden alınarak bir kaba konur, şurup kaynatılarak koyulaştırılır. Şurubun koyulaşmasına
yakın erikler tekrar şurup içine konur, kıvamını buluncaya kadar kaynatılır,
sonra ateşten indirilir. Reçel sıcakken temiz ve kuru kaplara ağızlarında hiç
boşluk bırakılmadan iyice doldurulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder