. Malzemeler:
3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kurumaya
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı,susam,haşhaş,çörekotu
Yapılışı:
Bir kabın içerisine mayayı,tozşekeri ve suyu
koyunuz 10 dakika mayalanmaya bırakınızBaşka bir kabın içerisine unu
eleyiniz.Unun ortasını havuz şeklinde açıp mayayı,sıvı yağı koyup hamuru
yoğurunuz.Kabınızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar
mayalandırınız.Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler yapınız.Kek
kalıbınızı yağlayıp yanyana diziniz.Kalıpta ekmeği 20 dakika kadar daha
mayalandınız önceden ısıtılan 200
C derece
fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder