BİCİ AŞI
2 bağ asma yaprağı
1 çay bardağı bulgur
4 adet soğan
2 adet domates
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
½ çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
Sarımsaklı yoğurt
YAPILIŞI:
Dört adet soğanı yemeklik doğrayınız. Bir yemek
kaşığı tereyağı ve yarım çay bardağı sıvı yağı eritiniz ve soğanları kavurunuz.
Bir yemek kaşığı domates salçası ekleyerek soğanlarla karıştırınız. Kabukları
soyulan iki domatesi doğrayınız, iki bağ asma yaprağını da şerit şerit kesiniz.
Doğranan domatesleri salçayla kavrulan soğanlarla buluşturunuz. Bir çay bardağı
bulguru malzemelere ekleyip karıştırınız ve üzerine doğranan asma yapraklarını koyarak karıştırınız. Bir tatlı kaşığı tuz ekleyiniz. Yemeğin üstünü
kapatacak kadar su koyup pişiriniz. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökünüz, nane
ve pul biber serpiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder