MALZEMELER:
-1 kg kalın kemer patlıcan
-1 kg patates
-1 kg dana-kuzu karışık yağlı döş
-Domates,biber
-Lavaş ekmek
-Tuz
-Urfa yağı veya tereyağ
YAPILIŞI:
Patlıcanları 3 parmak kalınlığında kesiniz.Sırasını bozmayınız.Yağlı kıymayı tuzla karıştırınız.Fırın tepsisine patlıcanların arasına 2 parmak kalınlığında kıymaları sıkıştırınız.Ardarda gelicek şekilde bir patlıcan bir kıyma diziniz.Soyulmuş ve halka halka dilimlenmiş patatesleri patlıcanların aralarına gelişi güzel sıkıştırınız.Tepsinin üzerine yağını ilave ediniz.180 derece ısıtılmış fırın-da 45 dakika pişiriniz.Son 10 dakikada ortadan ikiye kesilmiş domatesleri ve yeşil biberleri ileve ediniz.Lavaş ekmeğe patlıcan ,et,domates,biber ve kuru soğan ile dürüm yapınız.Yanında ayran ile servis ediniz.Urfa yöresine ait,son derece pratik ve zevkli bir yemektir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder