Malzemeler:
-1kg. taze kabak-½ kg. orta yağlı kıyma(dana döş tercihen)
-2 yemek kaşığı salça(karışık domates,biber)
-1 adet büyük yemeklik doğranmış soğan
-Karabiber
-Tuz
-Kırmızıbiber
-Nane
-Sumak
-Kuru reyhan(Baharatlar arzuya bağlı miktarlandırılır.)
-1 küçük kase pirinç(bersani)
Yapılışı:
Kabakları ortadan ikiye keselim.Daha sonra dışlarını tırtıllı bıçak ile traşlıyalım,içlerini kabak oyacağı ile oyalım.Hazırlamış olduğumuz malzemeleri karıştırdıktan sonra içlerine dolduralım.Tenceremizin altına varsa kuzu kaburga kemikleri döşedikten sonra ,doldurduğumuz kabakları yerleştirelim.Eğer içimiz artarsa asma yaprağı ile sarıp ilave edebiliriz.Üzerine iki yemek kaşığı sıvı yağ ve bir,buçuk su bardağı sıcak su ekleyerek ateşe oturtalım.Kaynadıktan sonra kısık ateşte 45 dakika pişirelim.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder