-1 kg ince,uzun patlıcan
-3 domates
-2 yeşil biber
-maydanoz
-1 adet kuru soğan
-salça
-karabiber,kırmızıbiber,tuz
-400 gr orta yağlı kıyma
-biraz sıvıyağ
YAPILIŞI:
Sebzeler rondodan geçirilerek kıyınız.Kıymayı,salça ,sebzeler ve baharatlarla ka-
rıştırınız.Patlıcanları bir parmak kalınlığında altları kesilmeyecek şekilde kesi-
niz.Bir domatesi de aynı şekilde kesiniz.Daha sonra aralarına kıyma harçtan doldurunuz ve yayvan bir tencereye diziniz.Üzerine biraz sıvıyağ ve bir çay bar-
dağı su gezdiriniz.Kısık ateşte birbuçuk saat pişiriniz.
Bu yemek Urfa yöresine aittir.Eskiden bakır tencerelerde ve altına kuzu döş
dizilerek pişermiş,ben de zaman zaman öyle pişiririm.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder