KADINBUDU KÖFTE
MALZEMELER:
500 gr. köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Tuz,karabiber, kimyon
1 su bardağı un + 2 yumurta (Köfteleri bulamak için)
Sıvı yağ
YAPILIŞI:
Soğanları yemeklik doğrayınız, tavaya 2-3 yemek
kaşığı kadar sıvı yağ koyunuz ve soğan pembeleşinceye kadar kavurunuz.Soğanlar pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğanların
üzerine ilave ediniz ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurunuz.Kıymayı ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede
su ile haşlayınız ve süzünüz.Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz
kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurunuz ve
yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriniz.Dinlenip toparlanan kıymadan yumurta büyüklüğünde
parçalar koparınız ve şekillediriniz.Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice
çırpınız.Unu geniş kaba alınız. Tavaya sıvı yağınızı koyarak kızdırınız.Hazırlanan köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya
bulayıp kızgın yağda kızartınız. Ilık yada soğuk servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder