TAVUKLU PATATES YEMEĞİ
MALZEMELER:
300 gr. KUŞBAŞI TAVUK ETİ
5 ADET PATATES
1 ADET KURU SOĞAN
4 ADET YEŞİL BİBER
2 ADET DOMATES
DEFNE YAPRAĞI
TANE KARABİBER
1 TATLI KAŞIĞI SALÇA
SIVI YAĞ
TUZ
YAPILIŞI:
BİR GÜVECİN İÇİNE SOĞANLARI AY ŞEKLİNDE DOĞRAYINIZ .SIVI YAĞDA TAVUKLARLA BİRLİKTE SARARINCAYA KADAR PİŞİRİNİZ.ÜZERİNE SALÇASINI KATINIZ.DAHA SONRA PATATESLERİ,DOMATESLERİ,YEŞİL BİBERLERİ SIRASIYLA DOĞRAYINIZ.DEFNE YAPRAĞI VE KARABİBER TANELERİNİ EKLEYİNİZ.TUZUNU KATINIZ.ÜZERİNE ÇIKACAK KADAR SICAK SU EKLEYİNİZ.AĞZINI SIKICA KAPATINIZ.YAKLAŞIK ONBEŞ DAKİKA PİŞİRİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder