SAYFALAR

2 Temmuz 2013 Salı

KADINBUDU KÖFTE


KADINBUDU KÖFTE

MALZEMELER:

500 gr. köftelik kıyma
1 adet yumurta
1 adet orta boy soğan
Yarım su bardağı pirinç
Tuz,karabiber, kimyon
1 su bardağı un + 2 yumurta (Köfteleri bulamak için)
Sıvı yağ

YAPILIŞI:

Soğanları yemeklik doğrayınız, tavaya 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağ koyunuz ve soğan  pembeleşinceye kadar kavurunuz.Soğanlar pembeleşince 500 gr kıymanın yarısını soğanların üzerine ilave ediniz ve kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurunuz.Kıymayı ocaktan alınız ve soğumaya bırakınız.Kıyma soğurken yarım su bardağı pirinci küçük bir tencerede su ile haşlayınız ve süzünüz.Haşlanan ve yumuşayan pirinçleri, kavurup soğuttuğunuz kıyma, baharatlar, 1 adet yumurta ve kenara ayırdığınız kıyma ile yoğurunuz ve yarım saat kadar buzdolabında dinlendiriniz.Dinlenip toparlanan kıymadan yumurta büyüklüğünde parçalar koparınız ve şekillediriniz.Kızartma işlemine geçmeden önce 2 yumurtayı bir kasede iyice çırpınız.Unu geniş kaba alınız. Tavaya sıvı yağınızı koyarak kızdırınız.Hazırlanan köfteleri önce una, daha sonra yumurtaya bulayıp kızgın yağda kızartınız. Ilık yada soğuk servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder