SAYFALAR

2 Temmuz 2013 Salı

PATLICANLI PİLAV


PATLICANLI PİLAV

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
1 kg.  patlıcan
1 orta boy soğan
2 çay kaşığı tuz
2 küp şeker
1 demet dereotu
kuş üzümü
fıstık
sıvı yağ

YAPILIŞI:

Patlıcanların kabuklarını alaca soyduktan sonra küp küp kesip tuzlu suda 15 dakika bekletiniz. Patlıcanları kurulayıp kızgın yağda kızartınız ve fazla yağlarını bırakmaları için kağıt havlunun üzerine alınız.Soğanı küp küp doğrayınız az yağda çeviriniz. Pirinci ilave edip 2-3 dakika kavurunuz ve içine tuz,şeker ve 4 bardak su ilave ediniz. Ateşin altını kısıp pilav suyunu çekene kadar pişiriniz.Patlıcanları ve ince ince kıydığınız dereotunu pilava ekleyiniz. Servis tabağına alıp ılınınca buzdolabında soğutunuz. Soğuk servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

1 yorum:

  1. yemekleriniz şahane .
    elinize sağlık.
    yorum yazdıktan sonra altta yazan kodu yazmamızı istiyor sistem ayarlardan bu uygulamayı kaldırırsanız daha faazla yorum alırsıznız bende söylemesi çünkü uğraştırıyor :)

    YanıtlaSil