SAYFALAR

2 Temmuz 2013 Salı

ZERDE


ZERDE

MALZEMELER:

2 su bardağı pirinç
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 çorba kaşığı dolmalık fıstık
1 çorba kaşığı patates nişastası
1,5 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı gül suyu
yarım çay kaşığı safran,
8 bardak su.

YAPILIŞI:

Pirinci  yıkayınız.Tencereye 7 bardak su koyunuz, kaynatınız. Sonra pirinçleri ilave ediniz.Yumuşayıncaya kadar pişiriniz.Nişastayı bir kaba koyunuz, 1 bardak su ilave ediniz eziniz. Sonra, pi­rincin bulunduğu tencereye dökünüz.Safranı 1 fincan sıcak suda eritiniz. Onu da tencereye dökünüz.Şekeri ilave ediniz 1-2 taşım daha kaynatıldıktan son­ra ateşten alınız.Kaselere boşaltınız. Üstlerine kuş üzümü ile fıstık serpiştiriniz.
Soğuduktan sonra servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder