MALZEMELER:
2 paket petit beure bisküvi
2 su bardağı toz şeker
2 paket vanilya
YAPILIŞI:
Havuçları soyunuz ve rendeleyiniz. Şeker ve havucu bir
tavaya alınız ve havuç suyunu çekene kadar pişiriniz. Margarini eritiniz ve bir kaba alınız. Üzerine pişirdiğiniz havuçları ekleyiniz ve
karıştırınız. Karışımın üzerine bisküvileri kırınız.Cevizleri iri
dövülmüş hale getiriniz ve havuçlu mozaik pasta karışımına ekleyiniz. İyice
karıştırınız. Sert bir zemine streç film seriniz. Havuçlu mozaik pasta
karışımını streç üzerine alınız ve istediğiniz şekli veriniz. Görselimizde
görüldüğü gibi yuvarlak bir şekil vermenizi tavsiye ederiz. Streç ile iyice
sardıktan sonra dondurucuda birkaç saat bekletiniz. Dondurucudan çıkarıp dilimleyiniz.
Bir kaç dakika beklettikten sonra tatlınızı servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder