MALZEMELER:
4 adet reçellik kokulu gül yaprağı, kırmızı veya pembe
3-4 yemek kaşığı şeker, daha tatlı isterseniz şeker ilave
ediniz
1 kase su
1 tatlı kaşığı limon suyu
YAPILIŞI:
Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri birlikte
karıştırınız. Parmaklarınız ile yapraklar dağılıncaya kadar ovunuz. Limon suyu
ve suyu ekleyiniz, şeker eriyene kadar karıştırınız.
Kabin ağzını örtünüz ve en az 4-5 saat buzdolabında
bekletiniz. Süzgeçten geçiriniz ve buz ile birlikte servis yapınız.
VEYA
MALZEMELER:
1 yemek kaşığı Gül Suyu
2 yemek kaşığı şeker, daha tatlı isterseniz şeker ilave
ediniz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kase su
1 damla pembe gıda boyası
YAPILIŞI:
Bütün malzemeleri cam bir kabın içinde çırpıcı ile
karıştırınız. En az 4-5 saat buzdolabında bekletiniz. Buz ile birlikte ikram
ediniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder