SAYFALAR

5 Haziran 2013 Çarşamba

GÜL ŞERBETİ





MALZEMELER:

4 adet reçellik kokulu gül yaprağı, kırmızı veya pembe
3-4 yemek kaşığı şeker, daha tatlı isterseniz şeker ilave ediniz
1 kase su
1 tatlı kaşığı limon suyu

YAPILIŞI:

Bir kap içerisinde gül yaprakları ve şekeri birlikte karıştırınız. Parmaklarınız ile yapraklar dağılıncaya kadar ovunuz. Limon suyu ve suyu ekleyiniz, şeker eriyene kadar karıştırınız.

Kabin ağzını örtünüz ve en az 4-5 saat buzdolabında bekletiniz. Süzgeçten geçiriniz ve buz ile birlikte servis yapınız.

 VEYA

MALZEMELER:

1 yemek kaşığı Gül Suyu
2 yemek kaşığı şeker, daha tatlı isterseniz şeker ilave ediniz
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 kase su
1 damla pembe gıda boyası

YAPILIŞI:

Bütün malzemeleri cam bir kabın içinde çırpıcı ile karıştırınız. En az 4-5 saat buzdolabında bekletiniz. Buz ile birlikte ikram ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder