GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

27 Ocak 2015 Salı

KOSGEB VE MARKA YANDAŞLARA ÇALIŞIYOR


                                          BASIN AÇIKLAMASI

Adeta AKP nin ve yandaşlarının kalkınması için kurulmuş olan KOSGEB ve MARKA kime ve nereye ne kadar hibe yapmaktadır. Halkın parasını yandaşlarına peşkeş çeken yapı genelde AKP li kadınlara ve AKP li firmalara hibe şeklinde kalkınmalarına öncelik eden bir yapı halini almıştır.
Bu yapıdan hibe alabilmeniz için öncelikle Girişimci Kursuna katılıp Girişimci sertifikası almak gerekmektedir. Bu kurs İŞKUR tarafından düzenlenmekteyken, AKP liler tarafından anlamsız bir şekilde Kent Konseyine devredilmiş ve genelde Kent Konseyi kadın meclisi tarafından kursa başvurular alınmış ve yandaş olmayanlar bu kursa hiçbir gerekçe gösterilmeden alınmamışlardır. Bu kurslara yanlışlıkla giren AKP li ve yandaş olamayanlar ise müracaat döneminde kredilendirilmemişlerdir.
Kursu bitirip Girişimci Belgesi olanlar tarafından girişimci destekleri AKP li kadın ve yandaşlarına peşkeş çekilmek suretiyle AKP lilerin maddi olarak güçlenmeleri sağlanmaktadır. Adalet ve eşitlik ilkesinin hiçe sayıldığı partilerinin başında Adalet olan ama Adaletten çok yandaşlarını kalkındırma partisi olma yolunda emin ve hızlı adımlarla ilerleyen bu yapıyı iktidar kendi arka bahçesi olarak kullanmakta ve hiçbir denetime tabi tutulmadan rahatça yandaşlarına çıkarlar sağlayabilmektedir.
3624 sayılı kanunla 1990 yılında çıkartılan KOSGEB kanununun neredeyse tamamı 22.04.2009 tarihinde 5891 sayılı kanunla değiştirilmiş ve kanunun amacında “Bu tarihten günümüze kadar, anılan Kanun ile belirlenen görevler kapsamında KOSGEB, küçük ve orta ölçekli sanayi işletmelerine çeşitli hizmet ve destekler verilmiştir.
 Öz itibari ile 3624 Sayılı Kanunun hedef kitlesi "sanayi sektöründeki KOBİ"lerdir. Bugüne kadar KOSGEB de faaliyetlerini bu sektördeki KOBİ'lere yönelik olarak gerçekleştirmeyi sürdürmüştür. Ancak ülkemizde sanayi sektörü dışındaki sektörlerin ekonomik katma değer üretme ve istihdam yaratma potansiyelinin artması ve sanayi dışındaki sektör firmalarından ve bunların temsilcisi kuruluşlardan gelen talepler, KOSGEB'in rotasının değiştirilmesi gerekliliğini ortaya koymuştur. Bu rota değişikliğiyle KOSGEB hedef kitlesini sanayi kesiminden; tüm KOBİ işletmelerine çevirmiştir.
 Ülkemiz sanayisine yönelik genel ve sektörel strateji geliştirme çalışmalarında da ortaya çıkan gerçek, sanayi kesiminin geliştirilmesinde başarılı olabilmek için bu kesimle yatay ilişkide olan diğer sektörlerin de geliştirilmesi gerektiğidir.”  Dense de bu değişiklikle denetim yolu kapatılmış ve yandaşlara arpalık haline gelmiştir.
KOSGEB ten istemiş olduğumuz bilgi ile yandaşlara halkın ne kadara parasının peşkeş çekildiğinin göstergesidir. KOSGEB tarafından KOCAELİ deki işletmelere verilen desteklerin dökümü ; aşağıdaki şekildedir.
Destek Program Adı
İşletme Sayısı
Ar-Ge, İnovasyon ve Endüstriyel Uygulama Destek Programı
152
Gelişen İşletmeler Piyasası KOBİ Destek Programı
2
Genel Destek Programı
1.039
Girişimcilik Destek Programı
384
İşbirliği-Güçbirliği Destek Programı
5
KOBİ Proje Destek Programı
97
Tematik Proje Destek Programı
2
GENEL TOPLAM*
1.512

Genel Destek programları 100.000.T.L. Girişimcilik destek programları 100.000.T.L Ar-Ge inovasyon programları ise 750.000.T.L. yarı hibe yarı kredi şeklindedir.
Daha açık bir ifade ile ortalama 100.000.T.L. den enaz peşkeş çekilen tutarın 151.200.000.T.L. olduğu tahmin edilmektedir. KOSGEB ve MARKA ya soruyorum yandaşlar dışında bu krediler kullandırılmış mıdır ?
Ayrıca buradan Kent Konseyine sesleniyorum hep AKP kadın kolları tarafından ve özenle seçilen AKP liler tarafından düzenlenen bu kursları hiç olmazsa 2 kez de biz DSP kadın kolları olarak biz düzenleyelim. AKP li kadınlar ne kadar girişimciyse; Cumhuriyete ve onun ilklerine bağlı olan biz kadınlar da girişimci olmak ve bu hibelerden yararlanmak istiyoruz. Anayasada belirtilen eşitlik ilkesi gereği bu hakkımız kullanmak istiyoruz.
Kamuoyuna bu bilgilendirmeyi yaparken bekleyip göreceğiz. AKP iktidarı kendi yandaşlarına peşkeş çekmeye devam edecek mi yoksa bizlere de bu hakkı kullandıracak mı ?
Yunanistan da başarı yakalayan SYRİZA lideri Aleksis Çipras’ı kutluyorum. Yunanlı yoldaşlarımıza selam olsun. Ayrıca İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Strazburg ta yapacağı savunma içinde başarılar diliyorum.
Saygılarımla.

Meral UÇARI

DSP Kocaeli Kadın Kolları İl Başkanı   

Hiç yorum yok: