GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

9 Ocak 2015 Cuma

UÇARI BASIN EMEKÇİLERİNİ KUTLADI:



Uçarı, basın emekçilerini kutladı.
Demokratik Sol Parti Kocaeli Kadın Kolları İl Başkanı Meral Uçarı, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarken, AKP hükümetine de eleştiri oklarını gönderdi
DSP Kadın Kolları İl Başkanı Meral Uçarı, “Basın özgürlüğünün olmadığı ülkemizde 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü ülkemizdeki tüm olumsuzluklara rağmen, düşünce özgürlüğüne yapılan bütün tırpanlara rağmen, emekçi basın mensubu arkadaşlarımın daha özgür ortamlarda fikirlerinin saygı göreceği günlerde birlikte olmak dileğiyle Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar saygı ve sevgilerimi sunarım” dedi.
“Ana Muhalefet Partisi Lideri CHP Genel Başkanı Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU’ na yapılan meczup saldırıyı esefle kınıyorum. Kendilerine geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” ifadelerine de yer verdiği açıklamasını sürdüren Uçarı, “Terörün dini olmadığı düşüncesiyle Fransa’nın başkenti Paris’te yaşanan hain saldırıyı ‘ama’ sız bir şekilde şiddetle reddediyorum. Hain saldırıda hayatını yitiren emekçi basın mensubu gazetecilere bu özel günde toprağı bol olsun diyorum. Yaralı olarak hayatta kalan diğer Fransız vatandaşlarına acil şifalar dilerim” diye konuştu.
“HUKUKUN IRZINA GEÇMEYİ MÜBAH GÖRÜYORLAR”
İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan’ın yeniden görevden alınması konusuna değinen DSP Kadın Kolları İl Başkanı Uçarı açıklamasını şöyle sürdürdü: “AKP İktidarının yerel yandaşlarının çıkarlarına taş koyan ZAMBURKAN’ ın mahkeme kararlarına rağmen 3. Kez görevden alınmasını manidar buluyor ve kınıyoruz. Bir iktidarın bir bürokratla bu kadar uğraştığını ilk kez görmekteyiz. Yürütmeyi durdurma kararı halen devam ederken ortada bir yargı kararı varken kendi istekleri doğrultusunda görevden alma işlemi yapmışlardır. Şimdi soruyorum; Sn. Adnan ZAMBURKAN AKP iktidarının hangi çıkarları doğrultusunda hangi işlerine taş koymuştur da bu kadar uğraşmaktasınız. Adnan ZAMBURKAN ilimizde yaptıkları ortada olup çalışmaları gözler önündedir. Yürütmeyi durdurma kararının Danıştay tarafından onaylanmasına rağmen ikinci yürütmeyi durdurma kararı varken; AKP iktidarı işlerine gelince hukuka saygı diyerek hukuku savunmakta, işlerine gelmeyince de hukukun ırzına geçmeyi mübah görmektedir”
“HALKIN HÜKÜMETE GÜVENİ SARSILDI”
Merhum Bülent Ecevit örneğini veren Uçarı, “57. hükümet döneminde ilimizde başka bir siyasi görüşten olan bir bürokratla ilgili olarak ilimizden bir heyet zamanın başbakanı Rahmetli Genel Başkanımız ECEVİT’ e giderler ve bu bürokratın yerine partili bir bürokratın atamasını isterler. Sn.ECEVİT ilimizden giden heyete bürokratın iyisi kötüsü olmaz; bürokratın namuslusu ve namussuzu olur diyerek, bu bürokratın namusuyla işini yaptığını söyler ve atama işini red eder. İşte devlet adamlığı ve devlet ciddiyeti budur. Devlet adamlığı ve devlet ciddiyetiyle uyuşmayan, hukuku hiçe sayan bu tür davranışlar gerek ilgili kuruma, gerek ilgili kurum personelinin psikolojisine zarar vermekte ve halkın hükümete karşı olan güvenini sarsmaktadır.

AKP iktidarı hukukun üstünlüğünü ve yargı kararlarını hiçe saymaktan imtina etmemekte bir gün hukukun kendilerine de gerekli olacağının farkına varmadırlar. İlimizde hem Sn. ZAMBURKAN ve hem de Dubai Port Limanı ile ilgili yürütmeyi durdurma kararlarını hiçe saymaktadırlar. Yürütmeyi durdurma kararları yapılan işlemin hukuka uygun olmadığı yönünde verilen kararlardır. Ancak hükümet yargının yapılan uygulamaların hukuka uygun olmadığının söylenmesine rağmen benim hukukuma uygun diyerek hareket etmektedir” ifadelerini kullandı.

Hiç yorum yok: