ZEYTİNYAĞLI AYVA
MALZEMELER:
2 adet ayva
1 adet havuç
1 adet büyük boy patates
8 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 adet portakal
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
YAPILIŞI:
Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölünüz.
Ortalarını temizleyip, içlerini oyduktan sonra küp küp doğrayınız. Kararmaması
için bir kenarda limonlu suda bekletinizTencereye 1 çay bardağı zeytinyağı, soğanları ve sarımsağı
koyunuz. Havucu da soteleyip ekleyiniz.1 adet limon suyunu, toz şekeri ve tuzu bir kapta
karıştırınız.Tencerede sotelenen sebzelere patatesi ve yaptığınız
karışımı ekleyiniz. İhtiyaca göre su da ilave edebilirsiniz. 5-10 dakika daha
pişirdikten sonra ayvaları ilave ediniz.En son 1 portakalın suyunu ekleyiniz.10 dakika daha pişirip soğumaya bırakınız.Servis ederken dereotu ve misket limonu ile süsleyebilirsiniz.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder