SAYFALAR

6 Mayıs 2014 Salı

ZEYTİNYAĞLI AYVA


ZEYTİNYAĞLI AYVA

MALZEMELER:

2 adet ayva
1 adet havuç
1 adet büyük boy patates
8 adet arpacık soğan
3 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 adet limon
1 adet portakal
1 tutam dereotu
1 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz

YAPILIŞI:

Ayvaların kabuklarını soyduktan sonra ikiye bölünüz. Ortalarını temizleyip, içlerini oyduktan sonra küp küp doğrayınız. Kararmaması için bir kenarda limonlu suda bekletinizTencereye 1 çay bardağı zeytinyağı, soğanları ve sarımsağı koyunuz. Havucu da soteleyip ekleyiniz.1 adet limon suyunu, toz şekeri ve tuzu bir kapta karıştırınız.Tencerede sotelenen sebzelere patatesi ve yaptığınız karışımı ekleyiniz. İhtiyaca göre su da ilave edebilirsiniz. 5-10 dakika daha pişirdikten sonra ayvaları ilave ediniz.En son 1 portakalın suyunu ekleyiniz.10 dakika daha pişirip soğumaya bırakınız.Servis ederken dereotu ve misket limonu ile süsleyebilirsiniz.

Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder