VAN ÇÖREĞİ
MALZEMELER:
1½ su bardağı un
1 kase ceviz
½ su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 kase çörek otu
HAMURU İÇİN:
2 ½ su bardağı süt
1 paket yaş maya
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un
YAPILIŞI:
İki buçuk bardak süt, 1 paket yaş maya, 250 gram tereyağı ve yarım
su bardağı sıvı yağ ekleyiniz. Tuz ve şeker serpiniz aldığı kadar un ekleyerek
yoğurunuz. Çöreğin içine koyacağımız bir buçuk su bardağı una sıvı yağ dökünüz ve kavurunuz. Tepsiyi yağlayınız ve hamuru ikiye bölünüz. Açılan ilk hamuru tepsiye
seriniz. Kavrulan unu dövülmüş cevizle karıştırınız ve hamurun üzerine serpiniz.
İkinci bezeyi açınız ve kavrulmuş unlu cevizleri üzerine koyunuz. Bir
yumurtanın sarısını çöreğin üzerine sürünüz ve çörek otu serpiniz. Önceden
ısıttığınız fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder