SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

VAN ÇÖREĞİ


VAN ÇÖREĞİ

MALZEMELER:

1½ su bardağı un
1 kase ceviz
½ su bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta sarısı
1 kase çörek otu

HAMURU İÇİN:

250 gram tereyağı
2 ½ su bardağı süt
1 paket yaş maya
½ su bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı şeker
Aldığı kadar un

YAPILIŞI:

İki buçuk bardak süt, 1 paket yaş maya, 250 gram tereyağı ve yarım su bardağı sıvı yağ ekleyiniz. Tuz ve şeker serpiniz aldığı kadar un ekleyerek yoğurunuz. Çöreğin içine koyacağımız bir buçuk su bardağı una sıvı yağ dökünüz ve kavurunuz. Tepsiyi yağlayınız ve hamuru ikiye bölünüz. Açılan ilk hamuru tepsiye seriniz. Kavrulan unu dövülmüş cevizle karıştırınız ve hamurun üzerine serpiniz. İkinci bezeyi açınız ve kavrulmuş unlu cevizleri üzerine koyunuz. Bir yumurtanın sarısını çöreğin üzerine sürünüz ve çörek otu serpiniz. Önceden ısıttığınız fırında pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder