SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KABAK KABUĞU KAVURMASI


KABAK KABUĞU KAVURMASI

Malzemeler:

6 adet kabak
250 gr dana kıyma
1 su bardağı pirinç
1 demet dereotu
1 demet taze nane
2 adet domates
2 adet soğan
1 baş sarımsak

Yapılışı: 

Kabakların kabuklarını soyunuz. Soyulan kabukları ince uzun kesiniz. Soğanları yemeklik doğrayınız. Soğanları küçük küçük kıyılmış 1 baş sarımsakla sıvı yağda kavurunuz. Pembeleşen soğanlara 250 gram dana kıyma ekleyiniz. Kıyma suyunu çekince kabak kabuklarını katınız. 1’er demet dereotu ve nane kıyınız. Domatesleri küp küp doğrayınız kıymayla sotelenen kabak kabuklarına ilave ediniz. Biraz daha kavurup, 1 su bardağı yıkanıp süzülmüş pirinci ilave ediniz ve karıştırınız. Kabaklar ve pirinçler pişince yemeğin üzerine kıyılan yeşillikleri ilave ediniz.

Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. Kabağın her türüne bayılıyorum, ama kubuklarla yemeğini ilk defa gördüm, elinize sağlık. Enfes görünüyor doğrusu, sevgilerimle...

    YanıtlaSil