SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KATLI KESGEN (TATAR TATLISI)


KATLI KESGEN

MALZEMELER:

1 kg tuzsuz (künefelik) peynir
200 gr kaymak
2 su bardağı un
Ceviz

Şerbeti için;

3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu

YAPILIŞI:

 Şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su dökünüz ve kaynatınız. 1-2 taşım kaynayan şerbete 5 damla limon suyu katınız ve ocaktan alınız. Künefelik peyniri rendeleyiniz. Hamuru için: 2 bardak un 1 tutam tuz ve biraz suyla aldığı  kadar unla yoğurunuz. Yoğrulan hamuru ceviz büyüklüğünde bezelere ayrınız. Her bezeye un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde açınız. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştiriniz ve ikinci hamur yerleştiriniz yuvarlak şekilde kesiniz.Tüm hamurları bu şekilde aralarına peynir yerleştirerek kesiniz. İçi peynirli hamurları kızgın yağda kızartınız. Kızaran hamurları kesiniz ve üzerine şerbet dökünüz. Kaymak ve cevizle süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder