KATLI KESGEN
MALZEMELER:
200 gr kaymak
2 su bardağı un
Ceviz
Şerbeti için;
3 bardak toz şeker
4 bardak su
5 damla limon suyu
YAPILIŞI:
Şerbeti için 3 bardak şekerin üzerine 4 bardak su
dökünüz ve kaynatınız. 1-2 taşım kaynayan şerbete 5 damla limon suyu katınız ve ocaktan alınız. Künefelik peyniri rendeleyiniz. Hamuru için: 2 bardak un 1 tutam
tuz ve biraz suyla aldığı kadar unla yoğurunuz. Yoğrulan hamuru ceviz
büyüklüğünde bezelere ayrınız. Her bezeye un serperek tatlı tabağı büyüklüğünde
açınız. Açılan hamurun ortasına künefelik peynir yerleştiriniz ve ikinci hamur
yerleştiriniz yuvarlak şekilde kesiniz.Tüm hamurları bu şekilde aralarına peynir
yerleştirerek kesiniz. İçi peynirli hamurları kızgın yağda kızartınız. Kızaran
hamurları kesiniz ve üzerine şerbet dökünüz. Kaymak ve cevizle süsleyiniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder