SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

HUMUS PAÇASI


HUMUS PAÇASI

Malzemeler:

1 kg nohut
½ kg tahin
1 adet bayat ekmek
½ demet maydanoz
5 diş sarımsak
1 adet limon
3 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
Nane
Kimyon
Sumak

Yapılışı:

1 kilo nohutu haşlayınız ve suyun bir kısmını ayrı bir tencereye alınız. 2 diş sarımsağı eziniz ve 1 limonun suyuyla birlikte ayrılan nohut suyuna ilave ediniz. Humus için; haşlanmış nohuta 3 diş ezilmiş sarımsak, yarım kilo tahin ve arzuya göre tuz koyunuz. Tüm malzemeleri pürüzsüz bir kıvam alana kadar rondoda çekiniz. Bayat ekmekleri küp küp doğrayınız servis tabağına yerleştiriniz. Ekmekleri sarımsaklı ve limonlu nohut suyuyla ıslatınız. Islatılan ekmeklerin üzerine humusu dökünüz. 3 yemek kaşığı tereyağında 1 tatlı kaşığı pul biberi kızdırınız humusun üzerine gezdiriniz. Kimyon, nane ve sumak serpiniz, nohut taneleri ve kıyılmış maydanozla süsleyiniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder