SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

PATATESLİ ISPANAK RULO


Patatesli Ispanak Rulo Tarifi

MALZEMELER:

Ispanaklı harç için:

400-450 gr. ıspanak
1 dilim tost ekmeği ya da ekmek
1 yemek kaşığı galeta unu
4 adet yumurta
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz karabiber

Patates püresi için:

3 adet orta boy patates
2 kaşık tereyağı
1 çay bardağı süt
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:

Ispanağı ayıklayıp bol suda yıkayınız. Daha sonra mutfak robotundan geçirip püre haline getirinizYumurtaların aklarını ve sarılarını ayırınız. Ekmeği suda ıslatınız suyunu iyice sıkınız. Ispanak püresi, ekmek, galeta unu, sıvıyağ, yumurta sarılarını, karabiber ve tuzu iyice karıştırınız.Yumurta aklarını bir tutam tuz ile iyice çırpınız ve köpürtünüz. Ispanak püresine ekleyerek tahta bir kaşıkla yavaşca karıştırınız.  Yağlı kağıt sermiş olduğunuz fırın tepsisine karışımı yayınız. Daha önceden ısıtılmış 170 dereceli fırında 15-20 dakika pişiriniz.Ispanaklı karışımı fırından çıkarır çıkarmaz rulo şeklinde sarınız ve soğumaya bırakınız. Patatesli harç için;
Patatesleri soyup haşlayınız. Sıcakken ezerek püre şekline getiriniz. İçine tereyağı, tuzu ve sütü ileve ederek karıştırınız.Soğumuş olan ıspanak rulosunu açınız yağlı kağıttan çıkarınız. Daha sonra hazırlamış olduğunuz patates püresini ıspanaklı zemine yayınız tekrar sıkıca rulo şeklinde sarınız. 4-5 cm kalınlığında dilimleyerek servis yapınız.   
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder