SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

ÇİÇEK EKMEK

. Malzemeler:

3,5-4 su bardağı un
½ paket yaşmaya veya 2 tatlı kaşığı toz kurumaya
1 tatlı kaşığı toz şeker,tuz
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı sıvıyağ
üzeri için yumurta sarısı,susam,haşhaş,çörekotu

Yapılışı:

Bir kabın içerisine mayayı,tozşekeri ve suyu koyunuz 10 dakika mayalanmaya bırakınızBaşka bir kabın içerisine unu eleyiniz.Unun ortasını havuz şeklinde açıp mayayı,sıvı yağı koyup hamuru yoğurunuz.Kabınızın üzerini bir bezle örtüp ılık bir ortamda 1 saat kadar mayalandırınız.Mayalanan hamurdan elma büyüklüğünde bezeler yapınız.Kek kalıbınızı yağlayıp yanyana diziniz.Kalıpta ekmeği 20 dakika kadar daha mayalandınız önceden ısıtılan 200 C derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriniz.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder