LOKUM PİLAVI
MALZEMELER:
500 gr az yağlı dana kıyma
2 adet soğan
Karabiber
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
Aldığı kadar un
4 yemek kaşığı tereyağı
YAPILIŞI:
Hamuru için unun üzerine 1 çay bardağı suyu dökünüz ve 1 yumurta kırınız. Azar azar un ekleyerek toparlanana kadar yoğrunuz.
Yoğrulan hamurun üzerini örterek dinlenmeye bırakınız. Dinlenen hamuru iki bezeye
ayırınız ve her bezeyi açıp unlayıp karelere kesiniz. Kare hamurları temiz bir
bezin üzerine yayınız ve 1-2 gün kurutunuz (fırında hafif pembeleşene kadar da
tutulabilir)
HARCI İÇİN:
2 adet soğanı rendeleyiniz sıvı yağda diriliğini
kaybedene kadar soteleyiniz. Yarım kilo az yağlı dana kıymayı ekleyiniz, suyunu çekip
rengi dönene kadar kavurunuz. Kavrulan kıymaya 1 tutam karabiber, 1 yemek kaşığı
tereyağı katınız. Biraz çevirerek harcı ocaktan alınız. Hamurları sıvı yağ ve tuz
katılan kaynar suda makarna gibi haşlayıp süzünüz. Üzerine kıymalı harç ve 3
yemek kaşığı kızdırılmış tereyağı dökünüz. Pilavı güzelce karıştırınız..
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder