KAPLUMBAĞA SALATASI
MALZEMELER:
yarım paket kuskus makarna
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 adet kornişon turşu
yoğurt
mayonez
tuz
ayrıca
1 adet yumurta
1 adet salatalık
maydanoz
tane karabiber
YAPILIŞI:
Kuskusu kaynar tuzlu suda haşlayıp süzünüz. Havucu
haşlayınız. Havucu ve kornişon turşuyu ufak doğrayınız. Bir kabın içinde
kuskus, bezelye, turşu ve havucu karıştırınız. Mayonez, yoğurt ve tuz ilave
edip tekrar karıştırınız. Yumurtayı haşlayınız. Salatalıkların kabuklarını
soymadan dilimleyiniz. Maydanozu ince kıyınız. Yuvarlak bir cam kabı streç
filmle kaplayınız. Kuskusu koyup biraz bastırınız. Üzerini tekrar streç filmle
sarıp buzdolabında yarım saat bekletiniz. Kuskus salatasını servis tabağına
ters çevirip çıkarınız. Üzerini salatalık dilimleriyle kaplayınız. Tabağın
kenarlarına maydanoz serpiniz. Yumurtayı kaplumbağanın kafası olarak
kullanınız. Göz olarak tane karabiber takınız. Ağzına havuç koyunuz.
Salatalıklardan ayak yapıp servis yapınız.
Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder