SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KAPLUMBAĞA SALATASI


KAPLUMBAĞA SALATASI

 MALZEMELER:

yarım paket kuskus makarna
1 adet havuç
1 su bardağı haşlanmış bezelye
5 adet kornişon turşu
yoğurt
mayonez
tuz
ayrıca
1 adet  yumurta
1 adet salatalık
maydanoz
tane karabiber

YAPILIŞI:


Kuskusu kaynar tuzlu suda haşlayıp süzünüz. Havucu haşlayınız. Havucu ve kornişon turşuyu ufak doğrayınız. Bir kabın içinde kuskus, bezelye, turşu ve havucu karıştırınız. Mayonez, yoğurt ve tuz ilave edip tekrar karıştırınız. Yumurtayı haşlayınız. Salatalıkların kabuklarını soymadan dilimleyiniz. Maydanozu ince kıyınız. Yuvarlak bir cam kabı streç filmle kaplayınız. Kuskusu koyup biraz bastırınız. Üzerini tekrar streç filmle sarıp buzdolabında yarım saat bekletiniz. Kuskus salatasını servis tabağına ters çevirip çıkarınız. Üzerini salatalık dilimleriyle kaplayınız. Tabağın kenarlarına maydanoz serpiniz. Yumurtayı kaplumbağanın kafası olarak kullanınız. Göz olarak tane karabiber takınız. Ağzına havuç koyunuz. Salatalıklardan ayak yapıp servis yapınız.
Afiyet olsun.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder