SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KAPLUMBAĞA PASTASI






KAPLUMBAĞA PASTASI

Malzemeler:

1,5 paket petit beurre bisküvi
Yarım kilogram süt
1 çay bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı nişasta
Ceviz büyüklüğünde margarin
1 paket vanilya
1 paket krem şanti

Yapılışı:

1- Bir tencereye un, nişasta, şeker ve sütü koyup ateşte çırpma teli ile karıştırarak muhallebi kıvamında pişiriniz.
2- Margarini ilave edip eriyene kadar karıştırınız.
3- Muhallebiyi ateşten alıp arada karıştırarak (üstü kaymak tutmaması için) ılıtınız.
4- Ilıklaşan muhallebinin içine vanilya ve krem şantiyi katıp mikserle krema haline gelene kadar çırpınız.
5- Düz bir tabağın içine 6 adet bisküviyi kare şeklinde dizip üzerine kaşıkla krema sürünüz.
6- Üç kat olacak şekilde bisküvileri dizip arasına krema koyunuz.
7- Beş kat, 2 bütün bir yarım olacak şekilde arası kremalı diziniz.
8- Kaplumbağanın yuvarlak olması için alt sıranın köşelerini bıçakla kesiniz.
9- Kalan kremayla pastanın her tarafını kaplayınız.
10- Kaplumbağanın başı için bir bütün kivi soyup yarısını kesiniz ve göz yerlerini bıçakla oyunuz.
11- Göz oyuntularına kivinin içinden kesip otutturunuz.
12- Kaplumbağanın ayaklarını ve kuyruğunu kividen şekil vererek kesip yerleştiriniz.
13- Kremanın her tarafını ince kesilmiş kivi dilimleri ile kaplayınız.
14- Buzdolabına koyup donması ve düzgün kesilmesi için dinlendiriniz.


Not: Kremayı kakaolu yapabileceğiniz gibi kremanın arasına muz dilimleri veya ceviz içi ilave edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder