SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

PEYNİRLİ EKMEK KÜRESİ




Malzemeler:

Ekmek için :

2,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1+1/4 ayran
1 yumurta

İç Malzemesi :

2 su bardağı sert kaşar peyniri
4 sap taze soğan
2 kaşık tereyağı

Yapılışı :

Un ve kabartma tozunu yoğurma kabına alıp karıştırıyoruz. Ortasını açıp yumurta ve ayranı katıyoruz. Tok ve homojen bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Yuvarlak fırın tepsisine hamurun üzerinden hafif bastırıp yayarak yerleştiriyoruz ve üzerine un serpiyoruz.  Önceden 180 derece ısıttığımız fırında 25-30 dakika pişiriyoruz.
İyice soğuyana kadar bekliyoruz. Ardından resimde göreceğiniz gibi ekmeği üst kısmından dilimlere ayırıyoruz. Kaşar peynirini rendeliyoruz. Taze soğanları ufak ufak dilimliyoruz ve kaşar peyniri ile karıştırıyoruz. Ekmeği alüminyum folyoya yerleştiriyoruz. İç malzemesini bol bol tüm kestiğimiz bölümlere gelecek şekilde koyuyoruz. Tereyağını da ufak küpler halinde boşluklara yerleştiriyoruz. Folyonun üstünü kapatıp 180 derecede 15 dakika pişiriyoruz. Sonra folyonun üstünü açıp 10 dakika daha pişiriyoruz. Böylece peynirler kızarmış oluyor. Artık ekmeğimiz hazır, artık her  dilimi kopararak tüketebilirsiniz, afiyet olsun…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder