SAYFALAR

4 Haziran 2013 Salı

KABAK GRATEN



MALZEMELER:

1 kg kabak
250 gr beyaz peynir
1 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşı­ğı un 
1 bardak süt 
1 yumurtanın sa­rısı
100 gr kaşar peyniri 
yarım de­met dereotu
yeteri kadar tuz.

Yapılışı:

Temizlenmiş kabakları su­da haşlayınız ve soğutunuz; uzunlama­sına ikiye bölerek içini boşaltınız. Diğer tarafta bir kapta beyaz pey­nir, ince ince doğranmış dereotu ve yumurtayı  iyice ka­rıştırınız.Daha sonra kabakların içini doldurunuz.Bir kapta yağ eritiniz, un ve tuz ila­ve ediniz. Hafif pembeleşinceye ka­dar karıştırınız. Pembeleşince azar azar süt ilave ediniz ve pişiriniz. Ka­rışım pişince kabağın içine doldu­rulmuş olan peynirlerin üzerine koyunuz.Beşemel sosun üzerine kaşar rendesi serpiniz, fırında kızarıncaya kadar pişiriniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder