Kabak reçeli helvacı kabağından yapılır.
Kabak reçeli hazırlanırken;
1 kg.
kabak,
1 .5 kg.
şeker,
750 gram
su,
1 limon suyu veya 1 .5 gram limon tuzu.
Helvacı kabağının iri, derin dilimli olanı iyidir. Kabuğu soyulmuş veya
çekirdeği çıkarılmış kabak dilimleri 4-5 mm. derinlikte kesilir. Bu dilimleri 4 kg. su içinde 250 gr. sönmüş
kireç eritilmiş ve durulmuş kireç suyuna konarak 6 saat veya daha fazla bekletilir.
Sonra kabaklar duru suda yıkanıp suyu süzüldükten sonra şeker ve sudan yapılmış
kaynar şurup içine konarak pişirilir. Reçel kıvamını bulunca limon suyu veya
limon tuzu ilave edilerek 1-2 dakika daha kaynatıldıktan sonra ateşten
indirilir. Sıcak sıcak temiz ve kuru kaplara doldurulur
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder