Tel kadayıf
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İkiye bölünmüş ceviz içleri (ceviz içi)
Şerbeti için;
1 ½ su bardağı şeker
1 bardak su
Tatlının şerbeti için tencereye bir buçuk bardak şeker
koyunuz. Tencereye bir bardak da su ilave edilerek şerbeti kaynatınız. Yanmaz
bir tavaya tel kadayıfı çıtır çıtır kızartacak tereyağı koyunuz. İki yemek
kaşığı tereyağı eritiniz. Tereyağı kızdıktan sonra ılınmaya bırakınız.
Tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ ilave ediniz. Tazeden alınan
tel kadayıfı tepsinin içine nazikçe açınız. Kadayıf tellerin üzerine yağ
gezdiriniz ve kadayıflara iyice yediriniz. Bir fincana yarım ceviz içi koyunuz ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırarak içine sıkıştırınız. Hafif
yağlanan bir fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen
kadayıfları çıkarınız. Fincan kadayıflarını kızartılmak üzere fırına veriniz.
Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbetleri gezdiriniz ve servis ediniz.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder