SAYFALAR

11 Haziran 2013 Salı

FİNCAN KADAYIFI


MALZEMELER:

Tel kadayıf
1 büyük kaşık tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
İkiye bölünmüş ceviz içleri (ceviz içi)

Şerbeti için;

1 ½ su bardağı şeker
1 bardak su

YAPILIŞI:


Tatlının şerbeti için tencereye bir buçuk bardak şeker koyunuz. Tencereye bir bardak da su ilave edilerek şerbeti kaynatınız. Yanmaz bir tavaya tel kadayıfı çıtır çıtır kızartacak tereyağı koyunuz. İki yemek kaşığı tereyağı eritiniz. Tereyağı kızdıktan sonra ılınmaya bırakınız. Tereyağının üzerine yarım çay bardağı da sıvıyağ ilave ediniz. Tazeden alınan tel kadayıfı tepsinin içine nazikçe açınız. Kadayıf tellerin üzerine yağ gezdiriniz ve kadayıflara iyice yediriniz. Bir fincana yarım ceviz içi koyunuz ve bir avuç kadar kadayıf fincana bastırarak içine sıkıştırınız. Hafif yağlanan bir fırın tepsisine, fincan ters çevrilerek yuvarlak şekillenen kadayıfları çıkarınız. Fincan kadayıflarını kızartılmak üzere fırına veriniz. Kızaran kadayıfların üzerine teker teker şerbetleri gezdiriniz ve servis ediniz.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder