MALZEMELER:
3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Sütü ılık hale gelene kadar ısıtınız. Isınan sütün içine mayayı katıp karıştırınız ,başka bir kabın içerisine şekeri,
tuzu ,sıvı yağı koyunuz sonrada ılınan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırınız sonra yavaş yavaş un ekleyiniz, açmanın hamuru gayet yumuşak olacaktır. Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı
olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı bir kapta
yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır.Sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp
istediğiniz şekili veriniz 200 dereceli fırında pişiriniz .
Afiyet
olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder