SAYFALAR

3 Haziran 2013 Pazartesi

AÇMA




MALZEMELER:

3 su bardağı süt
1 yemek kaşığı kuru maya 
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı sıvı yağ
 aldığı kadar un 

YAPILIŞI:

Sütü ılık hale gelene kadar ısıtınız. Isınan sütün içine mayayı katıp karıştırınız ,başka bir kabın içerisine şekeri, tuzu ,sıvı yağı koyunuz sonrada ılınan mayalı sütü de içine boşaltıp karıştırınız  sonra yavaş yavaş un ekleyiniz, açmanın hamuru gayet yumuşak olacaktır. Ele biraz yapışır haldeyken hamuru yoğurmayı bırakabilirsiniz sütlü ve yağlı olan hamur kendini çabukça toplayacaktır ağzı kapalı  bir kapta yaparsanız hamurunuz yarım saat olmadan kabaracaktır.Sıvı yağla elinizi yağlayarak hamuru alıp istediğiniz şekili veriniz 200 dereceli fırında pişiriniz .
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder