GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

29 Aralık 2013 Pazar

YENİ YIL NOEL KURABİYESİ


YENİ YIL NOEL KURABİYESİ

MALZEMELER:

Kurabiye Hamuru İçin
100 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
100 gr. toz şeker
1 adet yumurta
275 gr. un
1 adet limon kabuğu rendesi
1 paket vanilya
Kuruyan Süsleme Kreması İçin
400 gr. pudra şeker
3-4 yemek kaşığı su
Gıda boyası
Dekor İçin
Hazır süsleme şekerleri

YAPILIŞI:

Tereyağını ve şekeri karıştırarak yoğurunuz.Diğer malzemeleri de ekleyip yoğurmaya devam ediniz.Ununu yavaş yavaş ekleyiniz.Elinize yapışmayacak kıvamda bir hamur elde edeceksiniz.Sonra hamuru merdane ile kalınca açınız, (1 santime yakın olsun)Kurabiye kalıplarıyla istediğiniz şekilde kesiniz.İsterseniz kurabiyeleri pişmeden önce üst kısmından bir kalem vs. ile deliniz, (ağaca asabilmek için)Yağlı kağıt döşenmiş fırın tepsine diziniz.Önceden 175 derece ısıtılmış fırında yaklaşık 15 dakika pişiriniz.Kurabiyeler fırından çıkınca 5 dakika tepside tutunuz.Sonra soğutmak için kurabiyeleri ızgara üstüne alınız.
Bu arada süsleme kremasını hazırlayınız.Bir kasede pudra şekeriyle, suyu pürüzsüz olana kadar mikserle çırpınız.Elde ettiğiniz kremayı kaç renk kullanacaksanız o kadar parçaya ayırınız.Kremayı renklendirmek için gıda boyası ekleyiniz.Çabuk kuruyacağı için hava almayacak şekilde saklayınız.Kurabiyelere süsleme kremasını sürmek için boya fırçaları, bıçak, şırınga ve sıkma uçları kullanınız.Fırça ya da bıçak yardımıyla süsleme kremasını kurabiyelerin üzerine sürünüz.Dekor amaçlı kullanacağınız şekerleri ve küçük süsleri donmadan kremanın üzerine dökünüz.1-2 saat sonra krema iyice kuruyacak ve kurabiyeleriniz hazır olacaktır.
Afiyet olsun.
Püf Noktası:
1-Kurabiyeleri pişirmeden üst kısmını sivri bir şeyle delerseniz, pişince kurdele ile çam ağacına asabilirsiniz.
2-Kurabiyelerin üzerinde yumurta sarısı olmadığı için pembeleşmez, pişip  pişmediğini anlamak için kontrol ediniz.
3-Süsleme kremasını (glazür)hazırlayıp kullanacağınız renklere göre ayırınız. Gıda boyasını karıştırınız, çabuk kuruyacağı için ağzı kapalı olarak saklayınız.
4-Süsleme yaparken çeşitli boylarda boya fırçası, şırınga ve sıkma uçları kullanabilirsiniz.

Meral UÇARI

www.guncelyemek.blogspot.com

Hiç yorum yok: