GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Turkey
22 MAYIS 1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.İLK,ORTA VE LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 YILLARINDA İKİ KIZI MELİKE VE MERVE DÜNYAYA GELDİ.KIZLARI İLKOKULA GİDERKEN ÜNİVERSİTE TAHSİLİNİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME EĞİTİMİNE DEVAM ETMEKTE.ÜSKÜDAR VE KADIKÖY HALKEVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR BÖLÜMLERİNDEN BİR ÇOK SERTİFİKA ALDI.26 YIL EVLİ KALDIKTAN SONRA DAHA SONRAKİ YAŞAMINI YALNIZ YAŞAMAYA KARAR VERDİ.ŞİMDİLERDE KOCAELİ'NİN ŞİRİN İLÇESİ KÖRFEZ'DE YAŞAMINI SÜRDÜRMEKTE.

GÜNCEL

Loading...

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

19 Nisan 2013 Cuma

MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI VE NANELİ AYRAN


MALZEMELER:

1 KASE PİLAVLIK BULGUR
1/2 KASE HAŞLANMIŞ YEŞİL MERCİMEK
1 ADET KURU SOĞAN
TAVUK SUYU
TEREYAĞ
TUZ
KARABİBER

YAPILIŞI:

      TEREYAĞINI ERİTİNİZ.SOĞANI DÖRDE BÖLEREK BÜTÜN TENCERENİN DİBİNE
OTURTUNUZ.İKİ KASE TAVUK SUYUNU ,TUZU KATINIZ VE BULGURU İLAVE EDİNİZ.KISIK ATEŞTE BİRAZ SUYUNU ÇEKİNCE MERCİMEĞİ KATINIZ.KARABİBER SERPİNİZ VE DEMLENMEYE BIRAKINIZ.BEN YANINDA VERİN KASESİNİN İÇİNDE YOĞURTLU PATLICAN SALATASI ,KORNİŞON TURŞU VE  KURU NANELİ AYRAN İLE SERVİS ETTİM.
    AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok: