KEŞKEK (TAVUKLU)
MALZEMELER:
2 su bardağı aşurelik buğday
4 adet tavuk but
4 su bardağı su
1 yemek kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tereyağı
Biraz sıvı yağ
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
YAPILIŞI:
Buğdayı bol suda güzelce yıkayınız. Yıkanmış buğdayları
düdüklü bir tencereye koyunuz ve üzerine sadece buğdayların üstünü geçecek
kadar su ilave ediniz. Kapağını kapatmadan kaynatınız. Kaynamaya başlayınca
altını kapatınız ve bu şekilde kapağını kapatıp yarım saat bekletiniz. Böylece
buğdaylar şişip, büyüyecekler. Yarım saatin sonunda tencerenin kapağını açınız,
yıkadığınız tavukları buğdayların üstüne kemikleriyle birlikte yerleştiriniz .Tuzunu,
karabiberini, kimyonunu ve suyunu ilave edip tencerenin kapağını kapatınız.
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 40 dakika pişiriniz. Pişirdikten sonra
kapağını açınız ve tavuk etlerini kemiklerinden ayırınız. Bir el blenderi
çırpıcısı yardımıyla buğdayları ve tavukları güzelce çırpınız. Tamamen homojen
bir karışım olmasına özen gösteriniz. Sarımsağını katınız. Tereyağını, toz
kırmızı biber ile birlikte kızdırın ve sıcak keşkeğin üstüne gezdiriniz. Pul
biberle de süsleyerek servis ediniz. Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder