BALIK PATLICAN
MALZEMELER:
2 adet kemer patlıcan
1 adet yumurta
1 şişe soda
Un
Tuz
Sıvı yağ
Sos için:
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı mayonez
1 tutam kuru nane
YAPILIŞI:
Patlıcanları alaca soyunuz. Daha sonra parmak şeklinde doğrayınız. Biraz tuzlu suda haşlayıp sıkınız. Yumurta, un, tuz ve sodayı boza kıvamında bir bulamaç haline getiriniz. Patlıcanları önce una daha
sonra bulamaca batırıp az yağda bir tabak yardımıyla altını üstünü çevirerek kızartınız. Daha sonra sosunu hazırlayınız. Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder