MALZEMELER:
1 SU BARDAĞI YEŞİL MERCİMEK
1/2 ÇAY BARDAĞI İNCE BULGUR
1 SU BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ
2 YEMEK KAŞIĞI KARIŞIK SALÇA
1 ADET KURU SOĞAN
1 ADET DOMATES
2 ADET YEŞİL BİBER
NANE
MAYDANOZ
TAZE SOĞAN
REYHAN
KIRMIZI BİBER
SUMAK
TUZ
ZEYTİNYAĞI
YAPILIŞI:
Mercimekleri yıkayınız.Büyükçe bir tencerede üzerini aşacak kadar su ile ocağa koyunuz. Kısık ateşte bir taşım kaynatıp kara suyunu süzünüz. Daha sonra mercimekleri dağılmadan pişiriniz.
Mercimekler pişince üzerine bulgur, tuz ve pul
biber koyun ve tencerenin kapağını kapatarak soğumaya bırakınız.
Kuru soğanları çok minik küpler halinde doğrayınız ve üzerine
tuz serperek acısının çıkmasını sağlayınız. Domates, biber, yeşil soğan,
maydanoz, taze naneyi ince ince kıyınız.
Bir kaseye salçayı koyunuz ve 2 bardak su ile inceltiniz. Sumak ilave edip karıştırınız.
Cevizleri dişe gelecek şekilde dövünüz. Daha sonra tüm
malzemeyi geniş bir kapta karıştırınız. Yeteri kadar sulu değilse su ve buz ilave
ediniz.
Ekmekleri kızartınız. Asma yapraklarını hafifçe haşlayıp, süzün ve bat yanında ikram ediniz.Afiyet olsun.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder