KALAMAR TAVA
MALZEMELER:
1 PAKET DONDURULMUŞ KALAMAR
ÜÇ YEMEK KAŞIĞI UN
2 ADET YUMURTA
1 ŞİŞE SODA
TUZ
5 YEMEK KAŞIĞI SADE UN
AY ÇİÇEK YAĞI
SOSU İÇİN:
4 DİLİM EKMEK
2 YEMEK KAŞIĞI MAYONEZ
1 BÜYÜK ÇAY BARDAĞI YOĞURT
3 DİŞ SARIMSAK
1 ÇAY BARDAĞI DÖVÜLMÜŞ CEVİZ İÇİ
YAPILIŞI:
DONDURULMUŞ KALAMARLARI BİR
SAAT KADAR ILIK SUDA BEKLETİNİZ. SÜZGEÇTEN SÜZÜNÜZ.UN,YUMURTA,TUZ VE
SODAYI İYİCE ÇIRPARAK BULAMAÇ SOSU HAZIRLAYINIZ.DÜZ BİR TABAĞA BİRAZ UN KOYUNUZ.KALAMARLARI ÖNCE UNA DAHA SONRA BULAMACA
BATIRARAK BOL KIZGIN YAĞDA KIZARTINIZ. SOSU İÇİN EKMEĞİ ISLATIP SIKINIZ.DİĞER
MALZEMELERİ KATIP KARIŞTIRINIZ.KIZARMIŞ KALAMARIN YANINDA SERVİS EDİNİZ.AFİYET
OLSUN.
Meral UÇARI
www.guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder