YANARDAĞ BOMBASI
MALZEMELER:
2 ADET YUFKA
2 ADET PATLICAN
4 ADET DOMATES
8 ADET YEŞİL BİBER
4 ADET PATATES
1/2 KALIP BEYAZ PEYNİR
5 DİŞ SARIMSAK
1 KASE YOĞURT
1/2 Kg KIYMA
2 ADET KURU SOĞAN
1/2 DEMET MAYDANOZ
6 DİLİM BAYAT EKMEK İÇİ
3 YUMURTA
KİMYON
KARABİBER
KIRMIZI PUL BİBER
UN
TUZ
SIVI YAĞ
YAPILIŞI:
PATATESLERİ HAŞLAYINIZ.DOMATESLERİ İRİCE DOĞRAYARAK TUZ VE 2 DİŞ SARIMSAK İLE PİŞİRİNİZ.YOĞURDU SARIMSAKLAYINIZ.PATLICANLARI PARMAK ŞEKLİNDE UZUN UZUN KESİNİZ VE TUZLU SUDA BEKLETİNİZ.YUFKALARI SİGARA BÖREĞİ ŞEKLİNDE BOŞ SARINIZ.BİBERLERİ UZUN UZUN KESİNİZ.HAŞLANAN PATATESLERİ EZİNİZ İÇİNE 2 ADET YUMURTA, EZİLMİŞ PEYNİR,3 DİLİM EKMEK İÇİ,RENDELENMİŞ SOĞAN,MAYDANOZ,BAHARATLARI VE BİRAZ DA UN KOYUP YOĞURUNUZ VE UZUN ŞEKİL VERİNİZ.KÖFTELERİ KIYMA,SOĞAN,MAYDANOZ,EKMEK İÇİ,YUMURTA,BAHARATLAR İLE YOĞURUP UZUN ŞEKİL VERİNİZ.SIRASIYLA BİBERLERİ,PATLICANLARI,YUFKALARI,PATATES KÖFTELERİNİ,ET KÖFTELERİNİ KIZARTINIZ.YUVARLAK BİR SERVİS TABAĞINA ÇİÇEK ŞEKLİNDE DİZİNİZ.ORTASINA SARIMSAKLI YOĞURT VE ÜZERİNE DOMATES SOSU DÖKEREK SERVİS EDİNİZ.
AFİYET OLSUN.
Meral UÇARI
guncelyemek.blogspot.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder