Kalın kabuklu olan yafa portakalların kabuklarından iyi
reçel yapılır.
Portakal kabuğu reçeli hazırlanırken;
5 adet portakal kabuğu (orta büyüklükte)
1 limon suyu veya 1 gram limon tuzu kullanılır.
Portakallar yıkanır, sarı kabukları rendelenir,. ince kısmı
ile hafif
olarak kazınır, kabukları uzunluğuna 8 parçaya bölünür.
Bundan sonra portakaldan soyulan kabuklar haşlanır, kıvrılarak ipe dizilir ve
su içine konur. Kabukların her gün 1 defa suyu değiştirilir ve yeniden su
konur. Bir kaç gün sonra acısı giderilen kabuklar 1 kg . şeker ve yarım kg. su
ile yapılan kaynar şurup içine konarak istenilen kıvama gelinceye kadar
pişirilir. Pişirmenin sonuna doğru limon suyu veya limon tozu ilave edilir ve
1-2 dakika daha kaynatılarak ateşten alınır, iplerinden çıkarılır. Sıcak sıcak
temiz ve kuru kaplara doldurularak soğumaya bırakılır ve soğuyan kaplara diğer
gerekli işler yapılır.
Not: Pişirme 1. gün yapılır, 2. gün tamamlanırsa daha güzel
olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder