ÇÖKERTME KEBABI
MALZEMELER:
1 kase süzme yoğurt
2 adet domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tutam maydanoz
1 tutam karabiber
YAPILIŞI:
1/2 kilogram dana antrikot etini 1’er parmak kalınlığında
şeritlere(jülyen) kesiniz. Tencereye alınız. Suyunu salınca 1’er tutam tuz ve karabiber
serpiniz. Biraz sıvı yağ ekleyiniz ve tencerenin kapağını tekrar kapatıp suyunu
çekene kadar pişmeye bırakınız. Suyunu çekmesine yakın 1 yemek kaşığı tereyağı
katınız ve soteleyiniz; ocaktan alınız. Patateslerin kabuklarını soyunuz ve kürdan
gibi ince ince doğrayınız, kızgın yağda kızartınız. Domatesleri rendeleyiniz ,biraz tuz ilave ediniz.küçük bir tavada pişriniz.Kızaran patatesleri sunum tabağına
yayınız.Süzme yoğurdu çırpınız dilerseniz sarımsaklayınız ve patateslerin üzerine yayınız. Üzerine etleri yerleştiriniz. Maydanoz
yaprakları ile süsleyiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder