GÜNCEL&YEMEK

GÜNCEL&YEMEK
KÖŞEM

HAKKIMDA

Fotoğrafım
KÖRFEZ/KOCAELİ, MARMARA BÖLGESİ, Türkiye
1964'DE İZMİT'TE DOĞDU.LİSE TAHSİLİNİ İZMİT'TE TAMAMLADI.1984 SENESİNDE EVLENEREK İSTANBUL'A YERLEŞTİ.1986 ve 1988 DE MELİKE VE MERVE DOĞDU.KIZLARI KÜÇÜKKEN ÜNİVERSİTEYİ SOSYOLOJİ EĞİTİMİ ALARAK TAMAMLADI.HALEN İŞLETME OKUMAKTADIR.ÜSKÜDAR,KADIKÖY,KOCAELİ HALK EVLERİNDEN MEFRUŞAT,MİNYATÜR,TAKI TASARIMI,KUMAŞ BOYAMA,GÜMÜŞ KABARTMA ÇALIŞMASI,TAHTA BOYAMA,İNGİLİZCE,BİLGİSAYAR,TÜRK VE OSMANLI MUTFAĞI BÖLÜMLERİNDEN SERTİFİKALAR ALDI.26 YIL SONRA KOCAELİ'NE GERİ DÖNDÜ.BİRÇOK DERGİ VE GAZETELERDE YEMEK REÇETELERİ YAYINLANDI.YEREL KANALDA YEMEK PROGRAMI YAPTI.HALANIN YERİ TÜRK LOKANTASININ KURUCULARINDANDIR.İSTANBUL'DAKİ POLİTİKA ÇALIŞMALARINA KOCAELİ'DE DEVAM ETTİ.DSP'DE İKİ DÖNEM İL BAŞKAN YARDIMCILIĞI,İL VE KURULTAY DELEGELİĞİ,2014 GEBZE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLIĞI,KADIN KOLLARI İL BAŞKANLIĞI, 25.VE 26.DÖNEM DSP KOCAELİ 1.SIRA MİLLETVEKİLİ ADAYI, DSP KADIN KOLLARI GENEL BAŞKANI OLDU.MART 2016 TARİHİNDE GÖREVİNDEN VE PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ.THÖKELİ İMRE & ZİRİNYİ İLONA MACAR DOSTLUK DERNEĞİ BAŞKANI.ADD KOCAELİ ŞUBESİ 2. BAŞKANI.HALEN KÖRFEZ İLÇESİNDE İKAMET ETMEKTEDİR.

ÖNSÖZ

MERHABA; SEVGİLİ YEMEK DOSTLARI!
YEMEK YAPMAK BENİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ VE ZEVKLİ BİR UĞRAŞ.TÜRK MUTFAĞININ MUAZZAM BİR MUTFAK OLDUĞUNA İNANANLARDANIM.ASLINI KORUMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYOR VE SAVUNUYORUM.DÜNYA MUTFAKLARINI DA BEĞENİYORUM ANCAK ÇOK PRATİK VE UYDURMA REÇETELERE KARŞIYIM.AİLEM SON DERECE FARKLI COĞRAFYALARDAN GELİYOR.BU YÜZDEN FARKLI YÖRELERİN BİR ÇOK YEMEĞİNİ EVİMDE PİŞİRİRİM.BABAM TOKATLI,ANNEM İSTANBULLU.ANNEMİN KÖKENİ EDİRNE,BEN İSE DOĞMA BÜYÜME İZMİTLİYİM. 26 YIL EVLİ OLDUĞUM YILLARDA İSTANBUL'DA İKAMET ETTİM.ESKİ EŞİM URFALIYDI.RAHMETLİ BABAM ASKER OLDUĞU İÇİN 35 YIL TÜRKİYE 'NİN FARKLI BÖLGELERİ VE FARKLI İLLERİNDE AİLEM İKAMET ETMİŞ.KONYA,ERZURUM,ANKARA,İZMİR,KAYSERİ,ESKİŞEHİR,İSTANBUL DOLAYISIYLA RAHMETLİ ANNECİĞİM HER İLDE BİR ÇOK YEMEK REÇETESİ ÖĞRENMİŞ VE BİZİM EVİMİZDE UYGULAMIŞTIR.EVLİLİK HAYATIMDA DA GÜNEYDOĞU YÖRESİ VE URFA MUTFAĞINI YAKINDAN ÖĞRENDİM.
YILLARDAN BERİ DERLEDİĞİM GELENEKSEL DAMAK ZEVKLERİMİZİ ,DÜNYA MUTFAKLARINI VE SON YILLARDA İNTERNET VASITASIYLA ÖĞRENDİĞİM REÇETELERİ SİZLERLE PAYLAŞMAK İSTEDİM.YEMEK SANATINA DAİR EDİNDİĞİM BİLGİLERİ SİZLERLE PAYLAŞMAKTAN BÜYÜK ZEVK DUYACAĞIM.AYRICA BLOĞUMDA GÜNCEL KONULARLA İLGİLİ YAZILARIMI DA PAYLAŞACAĞIM.
SEVGİ VE MUHABBETLE KALINIZ EFENDİM.
16 05 2007

1 Şubat 2019 Cuma

GDO



Demek ki neymiş GDO iyi bi halt değilmiş!!!

Resimdeki masum; Fransa'da 2 yıl boyunca GDO'lu Mısır yedirilen bir deney faresi... 2 yıl sonunda geldiği Hal bu! tüm bedeni kanserli tümörler ile dolan fareye gdolu mısırlar verilmeye devam ettikçe tümörlerin daha hızlı yayıldığı saptanmış. Şimdi soruyorum sizlere: onu bu hale getiren GDO sizi sağlıklımı yaşatacak sanırsınız?
Ne kadar çok duyar olduk bu Mısır'ı heryerde! -sinema ve televizyon ile hayatımıza giren boyumuzdan büyük paketler içerisinde sunulan "patlamış mısırlar..." Yine aynı televizyonlar bu kez çocuklara kahvaltıda "Mısır gevreği" yemelerini emrediyordu! -Bir anda para kartlar, tasolar, hediyeleri koyuldu paketlerinin içine... trans yağ bulanmış, Çin tuzu ile insanı kendine bağımlı hale getiren "Mısır cipsleri" hediyeler saçmaya başladı çocuklara. Ki bu öyle bir bağımlılık ki parmaklarını yiyor; yetmiyor paketi bile dilleri ile yalayacak hale getiriyorlardı. Aniden icat edilip karışık kuruyemişlerin vazgeçilmezi olan onlarca kimyasala bulanmış Ne olduğu belirsiz "soslu mısırlar..." yetmedi her köşe başında plastiğe bulanmış "bardak mısırlar!" sahi, nedir bu bizlere ısrarla ve farklı sunumlarla sürekli "Mısır" yedirme çabaları?
Hem de öyle "mısırlar" ki muazzam lezzete ve görünüşe sahip! sizler köy hayatı görmüş insanlarsınız hiç o kadar mısırı aynı boyda, aynı ebatta aynı renkte olur mu fabrikadan çıkmışcasına?
Atalık tohumu ile ekilen mısırlar daha bozuk görünüşlü, daha küçük ebatlarda olurken, İsrail başta olmak üzere sair ülkelerden ithal edilen gdolu kısır tohumlar daha düzgün, daha büyük, daha gösterişli ürünler verseler dahi bunun; altın tepside sunulan zehirden hiçbir farkı yoktur inanın bana.

Her köşe başında bardak Mısır alıp tüketen çocuklara öyle çok üzülüyorum ki... Hem zehir Mısır, hem margarin, birde üzerine ne olduğu belirsiz ketçap... Yazık değil mi bu yavrulara?
Dün bir arkadaşım tevafuk üzere anlattı. Halası tarlasının bir kısmını atalık, diğer kısmına malum tohumlardan ekmiş. Domuz sürüsü dadanmış ve gdolu mısırlara dokunmamışlar bile... Afedersiniz lakin bugün domuzun yemediğini, evladına reva görmemeli kimse! çocuklar mutant oldu, organları ihtiyar oldu ama her yanlarını farklı paketlerde Mısır furyası sardı.
Bakın muayenelerde kadın gibi göğüsleri olan, üreme organı problemleri yaşayan, erkek çocukları görüyoruz.
8-9 yaşında ergenliğe giren, 15 yaşında rahim kisti yaşayan erkeklik hormonu üreten kız çocukları görüyoruz. bunlar normal haller değil. Bu yavrulara bir şeyler oldu.
Ve ne olduysa midelerine giren, kanlarına karışanlar ile oldu...
Bugün hayvanların dahi yüz çevirip yemediğini, Eşrefi mahlukat insan nasıl tüketilebilir?
Yukarıdaki fareden farksız değil bugün Her birimizin hali.
Herkes hasta Çok hasta... Ve hala dermanı bir poşet ilaçta arıyorda, dönüp yediklerini hiç bakmıyor...
Her hastalığı iftira atarcasına Rabbinden biliyorda; Rabbinin ayeti celilesinde "Tohumu ve nesli ifsad etmek için didinirler" buyurduğunu bilmiyor!
Ayette evvela tohumun ifsadı, sonra neslin ifsadı zikredilir...
Yani yediklerimizin genetiği değişti, Sonra neslimizin hali, zikir yapısı değişti.
Şunu unutmayın ki; Bedenin, organların, bağışıklık sisteminin çalışmasını en iyi bilen; Onu YARATANDIR!
O'nun tavsiye ettiği şekilde, Rasulullah'ın yaşayarak bize örneklediği biçimde yaşamak, tüm problemlerin çözümüdür....
Bizim için bundan başkası yoktur

/Yağmur mirzayeva 29 01 2019

NOT; 5846 Sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu uyarınca her hakkı Yağmur Mirzayeva ya aittir. İsimsiz alıntı yapılması ve yayınlanması suçtur.)

Hiç yorum yok: